Studies wijzen Nederlandse ondernemers op kansen in Ethiopie

Gepubliceerd op: 10 november 2015 | Gewijzigd op: 10 november 2015

Recente studies wijzen Nederlandse ondernemers op ondernemerskansen in Ethiopie. De studies zijn verdeeld over verschillende kansrijke sectoren, zoals de landbouwsector (van zuivel tot en met pluimvee) en de bouw- en textielsector.

De rapporten richten zich op Nederlandse ondernemers die interesse hebben in zakendoen in Ethiopie, zowel als investeerder als handelaar. Ze zijn opgesteld door organisaties als Wageningen Universiteit en het CBI. U vindt de rapporten onderaan dit nieuwsbericht.

Ethio-Netherlands Business Event

De rapporten zijn gepresenteerd tijdens het Ethio-Netherlands Business Event in Rijswijk op 5 en 6 november. Doel van het evenement was het Nederlandse bedrijfsleven te informeren over de zakelijke mogelijkheden in Ethiopie en hen te stimuleren er actief te worden. Organisator was het Netherlands-African Business Council (NABC) op initiatief van de Nederlandse Ambassade in Ethiopie, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de Ethiopische Ambassade in Brussel. De conferentie werd bijgewoond door de grootste Ethiopische delegatie die ooit op werkbezoek was in Nederland.

Memorandum of Understanding

Met Ethiopie bestaat reeds een intense economische band. Deze relatie werd bekrachtigd door ondertekening van een Memorandum of Understanding door Ahmed Shide, de State Minister van Financien en Economische Ontwikkeling in Ethiopie en door Christiaan Rebergen, directeur-generaal Internationale Samenwerking bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland. Het betrof het eerste Memorandum of Understanding waarin ontwikkelingssamenwerking en handel centraal staan.

Rapporten

* Rapport Aquacultuur Ethiopie

* Rapport Constructie Ethiopie

* Rapport Zaden Ethiopie

* Rapport Oliezaad Ethiopie

* Rapport Soja Ethiopie

* Rapport Zuivel Ethiopie

* Rapport Investeren Ethiopie

* Rapport Specerijen Ethiopie

* Rapport Textiel Ethiopie