Goede samenwerking bij opvang vluchtelingen

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Oegstgeest en Zoeterwoude hebben zaterdag 7 november een grote advertentie geplaatst in het Leidsch Dagblad waarin ze hun inwoners bedanken voor de hulp bij de opvang van 250 vluchtelingen. Niet alleen de samenwerking met de inwoners is bijzonder prettig en soepel verlopen, ook de samenwerkling tussen de verschillende kolommen binnen de veiligheidsregio was goed.

bedankadvertentie

Ook in Waddinxveen, Kaag en Braassem (Roelofarendsveen), Nieuwkoop, Bodegraven-Reeuwijk (Reeuwijk), Teylingen (Voorhout), Zuidplas (Nieuwerkerk aanden IJssel), Hillegom, Lisse en Alphen aan den Rijn zijn in zeer korte tijd locaties voor (crisis)noodopvang gerealiseerd. Inmiddels zijn de crisisopvanglocaties afgebouwd.

Hollands Midden heeft met de verschillende opvanglocaties in zeer korte tijd ruim 30% van de landelijke behoefte weten te realiseren. In Alphen aan den Rijn en Leiden zijn inmiddels twee locaties voor noodopvang in bedrijf genomen waar in totaal ruim 1300 vluchtelingen tijdelijk onderdak hebben.

In een extra vergadering van het Algemeen Bestuur van de VRHM is ruim aandacht besteed aan de vluchtelingenproblematiek. In een brief aan alle colleges van Burgemeesters en Wethouders van de gemeenten in de Veiligheidsregio Hollands Midden spreekt de voorzitter, burgemeester Lenferink van Leiden, trots uit naar iedereen die zich heeft ingespannen bij de realisatie. Verder heeft het bestuur afspraken gemaakt voor de toekomst als weer een beroep wordt gedaan op Hollands Midden.