Schoonmoeder niet populair bij lootjes trekken


60% Nederlandse volwassenen viert Sinterklaas

DELFT, 20151112 -- Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van Lootjestrekken.nl onderzocht NovioData hoe Nederlanders het sinterklaasfeest vieren. Van alle volwassen Nederlanders zegt 60% Sinterklaas te vieren. 55% van de sinterklaasvierders trekt lootjes. Na de partner blijkt de schoonmoeder het meest genoemd te worden als degene wiens lootje men dit jaar absoluut niet wil trekken.

Ruime meerderheid volwassenen viert Sinterklaas

Van alle volwassen Nederlanders zegt 60% het sinterklaasfeest te vieren. Sinterklaas is een echt familiefeest; 93% viert het feest met familie. Daarnaast wordt Sinterklaas ook gevierd met vrienden (22%) en collega's (5%). Een volwassene geeft ruim 90 euro aan sinterklaascadeaus uit.

Sterke voorkeuren bij het lootjes trekken

55% van de sinterklaasvierders trekt lootjes. In antwoord op de vraag wiens lootje men dit jaar absoluut niet wil trekken, blijkt na de partner de schoonmoeder het meest genoemd te worden. Het liefst trekt men het lootje van kind of moeder. “Er blijken sterke voorkeuren te bestaan voor welk lootje men trekt. Gelukkig kan bij online lootjes trekken hier rekening mee worden gehouden, in tegenstelling tot het papieren lootjes trekken uit een hoed”, aldus Arjan Kuiper van Lootjestrekken.nl.

Cadeautjes online gezocht en gekocht

Het internet wordt vooral gebruikt om cadeau-ideeën op te doen en om cadeaus te kopen. Daarnaast worden online lootjes getrokken, wordt gekeken wanneer de winkels open zijn en wordt een rijmwoordenboek geraadpleegd.

Over Lootjestrekken.nl

Lootjestrekken.nl biedt voor het 15e jaar de mogelijkheid om gratis online lootjes te trekken. De lootjes voor Sinterklaas of Kerst kunnen getrokken worden zonder bij elkaar te komen. Via Lootjestrekken.nl kunnen verlanglijstjes worden uitgewisseld en als onderdeel van de voorpret kunnen anoniem vragen worden gesteld. Lootjestrekken.nl kiest elk jaar een goed doel waaraan een vrijwillige bijdrage kan worden gedaan. Dit jaar is De Sinterklaasbank het goede doel.