Kappen kastanjebomen Prinses Christinalaan/Dreeslaan


Sandra van der Waals

Als gevolg van de kastanjebloedingsziekte worden vanaf maandag 16 november enkele kastanjebomen gekapt in de Prinses Christinalaan/Dreeslaan. Tevens wordt drainage aangelegd en de grond opgehoogd. Deze werkzaamheden duren tot het einde van dit jaar.

Uitvoering werkzaamheden

In de week van 16 november 2015 start aannemer Boogaart Almere met de werkzaamheden voor het vervangen van kastanjes op de Pr. Christinalaan/ Dreeslaan. Het gaat om de kap van kastanjes ter hoogte van Prinses Christinalaan 177 tot aan de jeu- de boulesbaan. De werkzaamheden bestaan uit het
kappen van 7 kastanjes, het uitvoeren van diverse grondwerkzaamheden en het terugplanten van 11 nieuwe bomen (amberbomen). De werkzaamheden duren tot het einde van dit jaar.

Aanleiding kap kastanjebomen

De kastanjebomen aan de Prinses Christinalaan/Dreeslaan zijn aangetast door de kastanjebloedingziekte. Door de verslechterde conditie van de bomen moeten zij gekapt te worden. In 2013 zijn op de Pr. Christinalaan/ Dreeslaan al een aantal kastanjes gekapt. De werkzaamheden die nu uitgevoerd
gaan worden zijn hier een vervolg op.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met dhr. E. Valkenburg van de afdeling Leefomgeving op telefoonnummer (0297) 51 31 11.