Rotterdamse ochtendspits verstoord door ongelukken


12 november 2015, 07:38

Door verschillende ongelukken loopt het verkeer bij Rotterdam donderdagochtend veel vertraging op. Met name ten noorden van de stad staat het vast. Het ging mis op de A20 (2x) en de A13.

Rond 06.30 uur botsten twee auto's op elkaar op de A20 richting Gouda bij de afrit Moordrecht. Hoewel de weg inmiddels weer vrij is, zijn de files (in beide richtingen) nog lang. Ook het verkeer op de A12 bij Gouda ondervindt hinder.

Twee ongelukken op knooppunt Kleinpolderplein zorgen vanaf 07.00 uur voor hinder. Op de A20 richting Gouda kwamen net voor het knooppunt vier personenauto's met elkaar in aanrijding: daar is maar een rijstrook open. Ook op de A13 vanuit Den Haag ging mis. Ook daar is een rijstrook dicht na een
aanrijding bij Kleinpolderplein.

Files voorlopig nog niet opgelost

Het zal waarschijnlijk nog lang duren voor alle files zijn opgelost. De meeste vertraging wordt gemeten op de A20 richting Gouda. Door de twee ongelukken loopt de extra reistijd tussen Rotterdam en Gouda op tot een uur. Ook op de A13 is de vertraging niet mals. Door de lange files loopt het
ook vast op alle aansluitende wegen (o.a. A4 bij Beneluxtunnel en A16 bij Van Brienenoordbrug)

Update 07:59 uur

De A20 en A13 bij Kleinpolderplein zijn weer vrij. De files zijn echter nog lang. Het zal nog wel even duren voor alles is opgelost.

#A20 en A13 bij Kleinpolderplein zijn weer VRIJ. Files nog lang :(

https://t.co/z19w5GUzSc #ochtendspits pic.twitter.com/Tn8rBPn0lQ

* VID (@vid) November 12, 2015

Foto: (c) VID
Foto: (c) VID