Nieuwe anti-diefstalactie op dinsdag 17 november


RSS

Actueel bericht, 11 november 2015

Op 8 september werd dit jaar een anti-fietsdiefstalactie georganiseerd en werden 87 fietsen gratis gegraveerd en controleerden politie en handhavers zo'n 270 geparkeerde fietsen. Vanwege de grote belangstelling wordt deze actie herhaald op dinsdag 17 november. Daarbij kunt u gratis uw fiets
laten graveren. Ook wordt er tijdens de actie een Axa-kettingslot verloot.

Van 10.00 tot 13.00 uur staan het Centrum Fietsdiefstal en locale fietshandelaars op de weekmarkt en van 14.00 tot 16.00 uur bij het station Doetinchem. Om te laten graveren heeft u een legitimatiebewijs nodig, zodat uw fiets geregistreerd kan worden.

Goed op slot zetten en registreren

De eenvoudigste manier om het risico op diefstal sterk te verkleinen is: uw fiets goed op slot zetten. In de praktijk staat maar zo'n 10% van de fietsen goed op slot. De rest is kwetsbaar voor diefstal. Wie zijn fiets met een ART-goedgekeurd kettingslot ergens aan vastzet, loopt veel minder
risico op een dag lopend naar huis te moeten. Laat uw fiets bovendien graveren en registreren. Is de fiets dan toch een keer verdwenen, heeft aangifte doen zeker zin. Er worden namelijk steeds vaker fietsen opgespoord die zijn geregistreerd in het fietsdiefstalregister.

Samenwerking

De gemeente Doetinchem organiseert deze actiedag in samenwerking met de politie Noord- en Oost-Gelderland, Centrum Fietsdiefstal en de provincie Gelderland.