Nieuwsbericht Feestelijk concert Koninklijke Militaire Kapel 'Johan ..


Gepubliceerd op: 12 november 2015

Op donderdagavond 26 november 2015 geeft de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' een feestelijk concert in de sporthal in Leens.

U bent van harte uitgenodigd, de entree is gratis. Het concert begint om 20.00 uur en de zaal is geopend vanaf 19.30 uur.

In samenwerking met het gemeentebestuur van De Marne biedt de Koninklijke Landmacht de inwoners van De Marne dit relatieconcert aan. De landmacht brengt op muzikale wijze de onderlinge verbondenheid in de regio tot uitdrukking en is dankbaar voor het draagvlak waar ze op mag rekenen. Met dit
relatieconcert sluiten we een jaar van herinneren en gedenken af, 70 jaar na de bevrijding. Vrijheid lijkt gewoon, maar is nog altijd niet vanzelfsprekend. Daarom trainen onze militairen onder andere in de Marnewaard, het oefenterrein van Defensie in het Lauwersmeergebied. Goed geoefend worden
onze militairen overal ter wereld ingezet om vrede en vrijheid te realiseren. Samen kunnen we daar tijdens dit concert ook even bij stil staan.

De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso uit Assen verzorgt het concert in de sporthal in Leens onder leiding van gastdirigent Erik van der Kolk. Met een gevarieerd programma, uitgevoerd door het professionele orkest van de landmacht, belooft het weer een fantastische avond te worden.
Gastheren tijdens het concert zijn burgemeester Wiersma van de gemeente De Marne en Regionaal Militair Commandant Noord, kolonel Hagenaars van 43 Gemechaniseerde Brigade.

Ook veteranen, oorlogsslachtoffers, dienstslachtoffers en weduwen van veteranen, woonachtig in de gemeenten Bedum, Loppersum, Winsum en De Marne worden van harte uitgenodigd het relatieconcert bij te wonen.