Geslaagde Energiemarkt, bewustwording gegroeid


Laatste update: 12 november 2015.

Ruim 200 mensen kwamen naar de Energiemarkt van de gemeente Zaltbommel. Tijdens de markt op vrijdag 6 november werden de bezoekers geinformeerd over besparingsvormen en lokale opwek van duurzame zonne- en windenergie. De reacties van alle betrokkenen na afloop waren bijzonder positief.

Van Balken: "Ik ben blij te merken dat het thema duurzame energie aan draagvlak wint. De bewustwording voor besparing is gegroeid. Weer een stap dichter bij een duurzame gemeente Zaltbommel."

Van duurzame hapjes tot een 3Dwandeling langs windmolens

Het aanbod op de Energiemarkt was divers. Van duurzame hapjes, een presentatie van de betrokken inwoner Patrick van Beem over de toepassing van grijs water en informatie over het aanstaande lokale energieloket HNWR tot een wandeling langs windmolens met een 3D-bril. De reacties van zowel
marktbezoekers als standhouders waren louter positief. "Leuke opzet, oprechte interesse, gevarieerd aanbod, gerichte vragen en tal van vervolgafspraken', waren veelgehoorde bewoordingen.

Vier gratis energiescans

Elke bezoeker kon zijn e-mailadres achterlaten om meer informatie over duurzame energie te ontvangen. Zij maakten kans op een gratis energie-scan ter waarde van 30 euro. De vier winnaars van de gratis energiescan zijn bekend en al op de hoogte gebracht. Alle bezoekers die hun e-mailadres
achterlieten, krijgen per mail aanvullende informatie over bijvoorbeeld de duurzaamheidslening, een voorbeeld van een gedetailleerde energie-scan of nieuws over subsidies. Wilt u deze informatie ook ontvangen? Mail dan naar duurzaamheid@zaltbommel.nl.

Duurzaam is de moeite waard!

Duurzame investeringen zijn de moeite waard, voor zowel milieu als portemonnee. Kleine en simpele aanpassingen zoals de oplader uit het stopcontact halen na gebruik en de verwarming een graadje lager zetten, kunnen al zorgen voor energiebesparing. Woningisolatie levert het meeste rendement op,
maar wordt nog relatief weinig toegepast. De gemeente Zaltbommel hoopt dat de algehele bewustwording voor energie te besparen en zelf op te wekken door het organiseren van de DE-cafes en deze Energiemarkt weer een stukje groter is geworden. Samen op weg naar een duurzame gemeente!