Nieuwsbericht Werkzaamheden door Enexis aan de openbare verlichting


Gepubliceerd op: 12 november 2015

Donderdagavond, 14 mei 2015, is in de provincie Groningen onder andere in de gemeenten Winsum, De Marne, Bedum, Middelstum en Kantens een storing ontstaan in de aansturing van de openbare verlichting. Deze storing werd veroorzaakt door een kapotte printplaat in de zendinstallatie (zgn.
Toonfrequentzender) die onder andere de openbare verlichting automatisch moet in- en uitschakelen. Als tijdelijke oplossing plaatsten monteurs van Enexis 200 schakelklokken in de ontvangststations in het gebied.

11 november 2015 nieuwe zender in bedrijf

Een nieuwe Toonfrequentzender is 11 november 2015 in bedrijf gekomen, heeft Enexis ons laten weten. Monteurs van Enexis gaan daarom tussen 16 en 20 november de klokjes die als noodoplossing zijn aangebracht verwijderen. Het kan zijn dat door deze werkzaamheden de verlichting tijdelijk anders
aan en uit gaat.

Als de verlichting niet brandt dan kunt u dit ons melden via het webformulier in onze Gemeentewinkel. Wij verzoeken u in het formulier het lichtmastnummer (M+4 cijfers) door te geven. Dit nummer kunt u op de lantaarnpaal vinden.

Bron: Enexis.nl