Een parkeervergunning? Dat regelt u zelf gemakkelijk digitaal!


Woont u in een gebied waar een parkeervergunning nodig is? Dan regelt u dit voortaan zelf gemakkelijk digitaal. Aanvragen, verlengen, wijzigen of afmelden kan vanaf nu via het digitale E-Loket van de gemeente Etten-Leur. Dat past helemaal bij de nieuwe digitale dienstverlening van de gemeente.
En het scheelt u een bezoek aan het stadskantoor.

Digitale parkeervergunning: geen papieren kaart meer

Vroeger parkeerde u in een vergunningsgebied door een papieren kaart onder uw voorruit te leggen. Nu controleren toezichthouders de vergunningen digitaal door het kenteken op het nummerbord te scannen. U ontvangt daarom geen papieren kaart meer. En u regelt alles via het digitale E-loket.

www.etten-leur.nl > E-loket

Om een vergunning aan te vragen, te verlengen, te wijzigen of af te melden, gaat u naar de homepage en klik op de grijze bol `Parkeren en wegwerk' en kies voor `Parkeervergunningen'.

Meer uitleg nodig?

Als uw vergunning bijna verloopt, ontvangt u een brief van de gemeente. Bij deze brief zit een flyer waarin staat hoe het verlengen van de vergunning werkt. En op deze website staat onder het kopje `Parkeervergunningen' een video waarin we het verlengen van een vergunning stap voor stap
uitleggen. Komt u er toch niet uit? Bel dan naar 14 076.

Let op: betalen = parkeren

Omdat er geen papieren kaart meer onder uw voorruit ligt, is het nog belangrijker om op tijd te betalen. Alleen dan kan u blijven parkeren in het vergunningsgebied. Betaalt u niet voordat de vergunning is verlopen? Dan vervalt het parkeerrecht voor uw kenteken. En vanaf dan wordt u ook bekeurd
bij een controle door onze toezichthouders.

Bezoekersparkeervergunning

De bezoekersparkeervergunning blijft voorlopig nog een kraskaart of een parkeerschijf. Deze vraagt u ook via het digitale E-Loket aan. Na het afrekenen, versturen we de kraskaart of parkeerschijf binnen 1 werkdag via de post.