Nieuw seizoen BV Utrecht op RTV Utrecht


Het programma over ondernemen in de provincie Utrecht



BV Utrecht, het programma over en voor ondernemende mensen, is terug met een aantal speciale uitzendingen. De eerste van twee afleveringen is op zaterdag 21 en zondag 22 november te zien. Kijk mee en leer de gedreven ondernemers kennen die hun bedrijf tot een succes maken.



Aflevering 1
Presentatrice Mari Carmen Oudendijk vraagt zich af of onze medicijnen allemaal van ver weg uit het buitenland komen, of dat er op dat gebied ook in onze regio iets gebeurt.

Zo komt ze terecht op het Utrecht Science Park bij Genmab, een Deens bedrijf dat medicijnen ontwikkelt tegen kanker. Directeur Paul Parren vertelt waarom ze voor een vestiging in Utrecht hebben gekozen. Dan blijkt ook dat er wordt samengewerkt met de Hogeschool Utrecht. Docente en
onderzoekster Christina Perez legt het hoe en waarom uit.

Een ander pharmaceutisch bedrijf is het Indiase Cipla, een wereldwijd actieve medicijnproducent. Onlangs opende zij de deuren van een nieuw testlaboratorium in Bilthoven.



Utrecht is de omroep voor stad en provincie Utrecht.



BV Utrecht is een productie van Beeldland BV in opdracht van RTV Utrecht en wordt mede mogelijk gemaakt door Hogeschool Utrecht, faculteit Natuur & Techniek.





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------