Burgemeester Hoogendoorn roept op om naar elkaar te luisteren


12-11-2015: Van 9 tot en met 15 november was het de Week van Respect. Voor burgemeester Adriaan Hoogendoorn was dit aanleiding om een gastles te geven op het Agnieten College in Wezep.

Op woensdag 11 november stond hij voor een klas met vierdejaars leerlingen. De burgemeester ging met de jongeren in gesprek over de discussie over de komst van een asielzoekerscentrum en hoe hij en de jeugd uit het dorp die had ervaren.

Aan het einde van zijn gastles legde burgemeester Hoogendoorn de leerlingen de vraag voor hoe je respect toont voor elkaar. "Respect is vriendelijk en aardig zijn tegen anderen", zo zei een leerling. Een medeleerling gaf aan dat respect luisteren naar elkaar is, elkaar uit laten praten.
Burgemeester Hoogendoorn beaamde dat en hij verwees daarbij naar een belangrijke Chinese denker die ooit heeft gezegd dat de mens niet voor niets twee oren heeft en maar een mond.

Het heftige debat over het asielzoekerscentrum ligt volgens de burgemeester aan het feit dat we onvoldoende naar elkaar luisteren. Burgemeester Hoogendoorn sloot de les af met de oproep aan de leerlingen dat een respectvolle samenleving bij je zelf begint: behandel een ander zoals je zelf
behandeld wil worden.

Burgemeester geeft gastles tijdens Week van Respect op Agnieten College