Dumping van met vloeistof gevulde jerrycans


Dumping van met vloeistof gevulde jerrycans

Laatste update:
12-11-2015 | 12:15

Tull 't Waal - Na een melding over gedumpte jerrycans stelden agenten donderdagochtend 12 november een onderzoek in. Zij zagen vanaf een veilige afstand en bovenwinds in de berm van de Lekdijk een groot aantal jerrycans liggen.

De brandweer en de ambtenaar gevaarlijke stoffen kwamen ter plaatse.Uit metingen van de luchtkwaliteit bleek dat geen sprake was van het vrijkomen van schadelijke stoffen. Bovendien bleek dat er geen vloeistoffen uit de gevulde jerrycans weglekte.

Monsters genomen

Rechercheurs van de Forensische Opsporing stellen een onderzoek in om de herkomst te achterhalen waaronder ook het nemen van monsters van de vloeistoffen uit de verschillende jerrycans. Deze monsters worden aangeboden aan het Nederlands Forensisch Instituut om vast te stellen om welke stoffen
het nu precies gaat. Personeel van de gemeente Houten zorgden voor een veilige afvoer en opslag van de jerrycans. Het onderzoek naar de persoon of personen, die verantwoordelijk zijn voor de dumping, duurt voort.

De politie vraagt een ieder die iets heeft gezien of gehoord wat te maken kan hebben met de dumping van deze jerrycans kontakt op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844 of de informatie melden via het Meldformulier op Politie.nl. Mocht u anoniem uw informatie willen delen dan kan dat via
Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online.