Opvang dak- en thuislozen


Opvang dak- en thuislozen /

Het Dienstencentrum aan de Surinamestraat gaat ook in de weekenden en op feestdagen open. Daardoor komt er extra opvang en hulp voor dak- en thuislozen en wordt mogelijke overlast in het weekend voorkomen.

Dakloos

Het Dienstencentrum zorgt ervoor dat dakloze Delftenaren hun leven weer op orde krijgen. Door een toenemende druk op de maatschappelijke opvang melden zich meer daklozen. Het Dienstencentrum is daarmee ook een belangrijke plaats voor kwetsbare inwoners die voorheen geen zorg ontvingen.
Daarnaast draagt het centrum bij aan het verminderen van overlast en het bevorderen van veiligheid en leefbaarheid voor de inwoners van Delft.

Opvang en soepel verloop

In overleg met de gemeente, omliggende bedrijven en omwonenden is besloten om met ingang van het weekend van 14 en 15 november het centrum ook in de weekenden en op feestdagen van 09.00 tot 16.00 te openen. PerspeKtief zorgt voor de opvang van de daklozen en een soepel verloop van de omgang
met elkaar in het Dienstencentrum en de buurt. Uitgangspunten zijn, net als op doordeweekse dagen: overlast voorkomen, leefbaarheid waarborgen, diensten uitvoeren als rondes door de wijk en het opruimen van zwerfafval.



Voor vragen of het melden van incidenten, doordeweeks en in het weekend belt u met het telefoonnummer: 015 - 284 11 041.