Armoe, Lijm en Lambert


Armoe, Lijm en Lambert /

12 november 2015 - Armoede, toekomst, Lijm & Cultuur, Lambert van Meerten en jihadisme - onderwerpen die deze week op de agenda stonden/staan van de gemeenteraad.

raad 2014 460

Afgelopen dinsdag schetste de SP in de commissie Sociaal Domein het probleem van een groeiende groep mensen in Delft die rond of onder de armoedegrens leven. In een SP-notitie staan 5 maatregelen om de armoede in Delft te bestrijden. Over de inhoud van de notitie waren de meningen van de
partijen verdeeld. Nogal wat fracties worstelden met de vraag wat de gemeente nog meer kan doen aan een problematiek die groeit door bezuinigingen van het Rijk. `Regeringspartij' PvdA liet weten de Delftse zorgen aan de fractie in Den Haag te willen overbrengen. (Kijk op de raadssite voor een
uitgebreid verslag).

Meer, minder, niet, of anders

Gisteren schetste hoogleraar toekomstonderzoek Wim de Ridder de leden van de werkgroep Kerntaken hoe de gemeente Delft er in de toekomst uit zou kunnen zien. Daarbij was er ook aandacht voor de rol van de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft de werkgroep Kerntaken de opdracht gegeven om vorm en
inhoud te geven aan een discussie over welke taken de gemeente in de toekomst meer, minder, niet of anders zou moeten doen. De uitkomsten van de discussie, waarbij ook de stad nog wordt betrokken, worden gebruikt voor de Kadernota 2016 die in het voorjaar door de gemeenteraad wordt besproken.
De Ridder vindt dat de gemeenteraad geen oplossingen moet voorleggen aan bewoners, maar hen juist naar oplossingen zou moeten vragen. De gemeenteraad wordt op die manier een smeltkroes van ideeen uit de stad. (Kijk op de raadssite voor een verslag en de presentatie van Wim de Ridder).

Lijm en Lambert - en meer

Vanavond bespreekt de commissie Economie, Financien en Bestuur onder meer de stand van zaken rond Lijm en Cultuur. Maar de commissie heeft nog meer op de agenda staan, zoals de reactie van het college op de burgerbrief over de verkoop van het Lambert van Meertenpand aan de Oude Delft.
Daarnaast behandelt de commissie het Uitvoeringsprogramma jihadisme en de visie polarisatie en radicalisering. En de eindevaluatie van het cameratoezicht in het stationsgebied wordt in combinatie met het plan van aanpak high impact crimes besproken.

Het overleg begint vanavond om 20.15 uur in het stadhuis aan de Markt en is openbaar - belangstellenden zijn welkom als toehoorder. U kunt de vergadering ook thuis live volgen via de webcast. Vergadering bekijken op tablet of smartphone? Dat kan via het mobiele webcastportaal.