Handhavingsactie in Hambaken


12 november 2015

Donderdag 11 oktober was in de wijk Hambaken een gezamenlijke handhavingsactie. Politie, gemeente, douane en belastingdienst hebben verschillende voertuigen en personen gecontroleerd. Hiermee treden zij op tegen verschillende misstanden; van verkeersovertredingen tot (sociale) fraude.

Verkeerscontrole

Tijdens de verkeerscontrole heeft de politie 625 voertuigen gecontroleerd. De politie heeft onder andere bekeurd omdat de autopapieren niet in orde waren. Ook zijn bekeuringen gegeven voor technische gebreken aan het voertuig. Bij een bedrijfswagen waren de banden dermate slecht dat ter
plaatse de banden vervangen moesten worden.

Verder zijn 62 bromfietsen gecontroleerd. Bij in totaal 5 gevallen werd niet voldaan aan de veiligheidseisen. Het gaat dan om opgevoerde bromfietsen en het niet dragen van een verplichte helm. De belastingdienst heeft EUR 7.153 euro aan achterstallige betalingen direct geind. Zij hebben ook op
36 voertuigen beslag gelegd waarvan 21 door een sleepbedrijf direct werden afgevoerd.

Een drugshond heeft een kleine hoeveelheid harddrugsgevonden. Een persoon is aangehouden omdat hij nog een gevangenisstraf van 21 dagen open had staan.

Huisbezoeken

De gemeente heeft in Hambaken 21 huisbezoeken afgelegd. Twee uitkeringen zijn per direct stopgezet, De ontvanger krijgt deze uitkering onterecht. Vijf andere geven aanleiding tot nader onderzoek.

Verbeteren leefbaarheid en veiligheid

`s-Hertogenbosch moet en kan nog steeds veiliger. Dat geldt ook voor de Hambaken. Het gaat beter, maar we zijn er nog niet. Handhavingsacties worden sinds 2012 uitgevoerd. Doel is de leefbaarheid en veiligheid in een woonomgeving te verbeteren.