Naar de film in de Week van de Reflectie?


Van 23 t/m 27 november is het de Week van de Reflectie. In het kader daarvan organiseert Alliade voor medewerkers, familieleden en aanverwanten 3 filmavonden in het theater en de filmhuizen in Heerenveen, Franeker en Drachten. Gekozen is voor de films Amour voor Meriant (1 avond) en Gabrielle
voor Talant (2 avonden). Graag nodigen we u uit voor een van de 3 avonden. We hopen dat de films aanleiding zijn voor een mooi gesprek. Na afloop of op de werkvloer of thuis. Deelname is kosteloos en inclusief een drankje.

Amour gaat over...
Amour gaat over een ouder echtpaar. En wat er gebeurt als een van hen ziek wordt. Echt ziek. En de muren van de wereld de muren van hun appartement worden en hen steeds verder insluiten. Tot een slaapkamer. Tot de ogen van een stervende.
Amour gaat over sterven. Over zorg. Maar wat is zorg? Hoever gaat zorg? Er zijn steeds meer mensen die zorg nodig hebben. En dat is vaak een kwestie van geld. Maar dit echtpaar heeft geld genoeg. Dus is de vraag naar zorg vooral een morele vraag, geen praktische. Wat zijn de grenzen van zorg?
Wat is een menswaardig bestaan?

Gabrielle gaat over...
Gabrielle heeft het syndroom van Williams, een verstandelijke beperking die vaak samen gaat met sterke verbale en sociale vaardigheden. Gabrielle is erg muzikaal en zit in een koor. Ze wordt verliefd op koorlid Martin. Maar hun omgeving en familie zien een relatie niet zitten. Vooral niet als
Gabrielle en Martin ook de fysieke kant van hun verliefdheid willen verkennen. De film gaat over eigen regie, inclusie, voorzichtigheid en overschatting. Maar vooral over een gevoelig meisje dat hunkert naar de liefde en erkenning die al haar leeftijdsgenoten zoeken.

De films geven u een inkijkje in het leven en de emoties van clienten.

Aanmelden
Via deze link kunt u zich voor een van beide films aanmelden. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar: vol is vol. Deelname is kosteloos maar niet vrijblijvend. Bij aanmelding rekenen we op uw komst.
De films zijn bedoeld voor medewerkers en familieleden van clienten van Talant en Meriant.

Week van de Reflectie
De Week van de Reflectie is in acht jaar uitgegroeid tot een vernieuwend initiatief, waaraan in het hele land wordt meegewerkt door onder andere verzorgings- en verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, ziekenhuizen, GGZ, jeugdzorg en onderwijs. Tijdens deze week vinden in het hele land inspirerende
activiteiten plaats op het gebied van reflectie, ethiek & moreel beraad, en er is aandacht voor morele vragen in de dagelijkse praktijk.
Meer informatie is te vinden op: http://www.weekvanreflectie.nl/.