Amerikaanse ambassadeur op werkbezoek in Groningen


De Amerikaanse ambassadeur Timothy Broas is samen met zijn echtgenote op werkbezoek in Groningen. Broas bezoekt donderdag en vrijdag tal van bedrijven en instellingen in stad en provincie. Ook spreekt hij met Amerikaanse expats die in Groningen werken en met studenten van de RUG.
Donderdagmiddag 12 november ontving burgemeester Peter den Oudsten de ambassadeur voor een kennismakingsgesprek op het stadhuis.

Assen
Voordat Broas en zijn echtgenote naar Groningen kwamen, gingen ze in Assen op bezoek bij de NAM en Gasterra. Na de ontvangst bij de burgemeester staan donderdag het UMCG, ERIBA (European Research Institute for the Biology of Ageing) en het International Welcome Center North op het programma.
Bij het Welcome Center spreekt de ambassadeur ook met Amerikaanse expats.

Werkbezoek
Donderdagavond gaat hij in discussie met 100 studenten (International Relations en American Studies) bij de RUG. Vrijdagochtend volgt dan een bezoek aan Groningen Seaports en een bijeenkomst met vertegenwoordigers van Amerikaanse bedrijven in Noord Nederland. Daarna gaat Broas langs bij Google
en bezoekt hij de Healthy Ageing Campus en de Gasunie. Het werkbezoek aan het Noorden wordt afgesloten met een ontvangst in het provinciehuis door Commissaris van de Koning Max van den Berg.

Foto Rene Keijzer





Gepubliceerd op: 12-11-2015 15.30 uur; Laatst gewijzigd op : 12-11-2015 15.57 uur