Ondernemershuis in de Spoorzone


12 november 2015
Gebouw 88 in de Spoorzone

De gemeente, Midpoint Brabant en Starterslift gaan in gebouw 88 in de Spoorzone het Ondernemershuis vestigen. Hiervoor heeft het college 3,6 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Binnen de nieuwe organisatie Stichting Hal 88 werken Midpoint Brabant en Starterslift aan een beter ondernemersklimaat in Tilburg. Het Ondernemershuis wordt een plek voor ontmoeting en dienstverlening voor starters, ZZP'ers en kleine ondernemingen zodat ze kunnen uitgroeien tot solide
bedrijven.

Erfgoed

De gemeente gaat het gebouw eerst renoveren. In eerdere plannen stond gebouw 88 op de slooplijst om zo plaats te maken voor nieuwbouw. Maar nu blijft in de Spoorzone zoveel mogelijk erfgoed behouden. Het Ondernemershuis moet 1 januari 2017 klaar zijn. Tijdens de renovatie kunnen huidige
huurders terecht in het voormalige UWV-pand aan het NS-plein. De verwachting is dat veel zittende huurders na de renovatie kunnen terugkeren, of elders in de Spoorzone weer een plekje vinden.

De renovatie van gebouw 88 wordt besproken in de commissie Vestigingsklimaat van 30 november en de gemeenteraad van 14 december 2015.