Opnieuw file door politiecontrole A6


12 november 2015, 17:09

Een politiecontrole op de A6 bij Almere levert vanmiddag opnieuw file op. De controle vindt plaats op de rijbaan richting Lelystad, vlakbij Almere Stad West.

Volgens mensen ter plaatse zijn er bij de controle motoragenten betrokken. Dat suggereert dat het opnieuw gaat om een zogenaamde ANPR-controle, waarbij kentekens worden gescand. Het is niet de eerste keer dat de politie op donderdagmiddag voor de A6 kiest: het afgelopen jaar was het al vaker
raak. Op het hoogtepunt stond er vanmiddag een dikke 6 kilometer file.

Ongeluk op A1

De file groeide rond 16:40 uur aan tot in de bocht vanaf de A1 bij knooppunt Muiderberg. Rond datzelfde tijdstip gebeurde er in deze bocht een ongeluk. Daardoor staat er nu vooral file op de A1. Het verkeer gaat op deze manier gedoseerd de A6 op, waardoor de file door de politiecontrole
geslonken is.

3 Wachtende, gele, #motormuizen een paar 100 m na vreemd geparkeerde #streepwagen langs A6 bij #Almere Stad. Alweer een cashcam controle??

* Thee3zoetjes (@thee3zoetjes) 12 november 2015

Flitser #belastingdienst en #politie op A6 zorgt voor filevorming. Goed bezig!

* roenskitwt (@roenskitwt) 12 november 2015

Update 17:30 uur

Het flitsfile-ongeluk op de A1 is van de baan. Er gaat weer meer verkeer tegelijk de A6 op, waardoor ook de flitsfile op de A6 bij Almere weer begint te ontstaan.

Op donderdagmiddag 8 oktober zorgde onderstaande politiecontrole op de A6 bij Almere ook al voor file.

Foto: (c) VID