Schieweg Delft: tijdelijk niet parkeren vanaf 16 oktober


U kunt vanaf maandag 16 november niet parkeren op de kade langs een deel van de Schieweg in Delft. De provincie Zuid-Holland vervangt ter hoogte van de Leeuwenstein en de Engelsestraat (hectometerpalen 31.9 en 32.2) de oever van de Delftse Schie.

De werkzaamheden worden naar verwachting eind januari 2016 afgerond. Tijdens de werkzaamheden gelden andere verkeersregels.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Op het gedeelte van de kade waar de werkzaamheden plaatsvinden wordt de Schieweg versmald en wordt de maximum snelheid verlaagd naar 30 km/uur. Op de locatie waar de oeverconstructie wordt vervangen, is het niet mogelijk om uw voertuig te keren.

Waarom onderhoud?

De oever langs de Schieweg voldoet niet meer aan de huidige eisen op het gebied van onderhoud en veiligheid. De provincie vervangt de oeverconstructie om te zorgen voor een vlotte en veilige doorstroom van het scheepvaartverkeer over de Delftse Schie.

Hinder

Omwonenden en bedrijven in de omgeving krijgen mogelijk te maken met tijdelijke overlast door geluid en trillingen, die de werkzaamheden met zich meebrengen. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats. De vaarweg blijft gedurende de werkzaamheden toegankelijk voor al het scheepvaartverkeer,
dat via borden op de hoogte wordt gehouden van de werkzaamheden aan de oevers. Hoewel de provincie er alles aan doet om de overlast tot een minimum te beperken, is hinder niet te voorkomen. De provincie vraagt hiervoor uw begrip.