Sectiebestuur marathon treedt af | KNSB


Gepubliceerd: donderdag 12 november 2015

Het sectiebestuur marathon van de KNSB heeft collectief zijn ontslag aangeboden. Dit heeft voorzitter Herman Kramer van het sectiebestuur marathon in een brief aan het Algemeen Bestuur van de schaatsbond laten weten. Het Algemeen Bestuur heeft het ontslag aanvaard, hetgeen betekent dat het
sectiebestuur marathon per direct aftreedt. Onoverkomelijk verschil van inzicht binnen het sectiebestuur over de doorontwikkeling van de marathonsport ligt aan deze beslissing ten grondslag.

Het Algemeen Bestuur zal zo snel mogelijk vacatures uitzetten, zodat er op korte termijn weer een volwaardig sectiebestuur kan worden benoemd. Tot die tijd worden de taken van het sectiebestuur waargenomen door een ad hoc commissie bestaande uit competitieleider Willem Hut, Ruud Kappe, Nadine
Seidenglanz en Richard van Kempen. Geert-Jan Wouters is bij de commissie aangesloten vanuit het Algemeen Bestuur. De ad hoc commissie zal haar taken in afstemming met technisch directeur Arie Koops en de scheidsrechterscommissie marathon oppakken.
Deze tijdelijke commissie heeft ook de opdracht gekregen om geschikte kandidaten te werven om het nieuwe sectiebestuur samen te stellen.

De scheidsrechterscommissie, die tot nu toe bestond uit Ruud Borst en Ruud Kappe zal worden uitgebreid met Richard van Kempen.