Liberty Resorts wil groeien in Nederland

Liberty Resorts wil groeien in Nederland

Pleisureworld organiseerde op de Recreatievakbeurs in Hardenberg een interessant kennisprogramma. Vaak op de beursvloer met inloopsessies dan weer in een besloten setting in het congrescentrum. Op dinsdagmorgen waren ruim dertig professionals afgereisd naar Hardenberg om over de toekomst van de bungalowsector te praten. En als je dan naast veel ondernemers en eigenaren ook vertegenwoordigers van Landal GreenParks en Center Parcs in de zaal heb zitten dan weet je dat het een interessante discussie wordt.

De aftrap werd gegeven door Susanne Giesbers van Pleisureworld die de problematiek waar de sector mee kampt goed samenvatte: "De sector kenmerkt zich door een sterke tweedeling met sterke succesvolle parken en verouderde parken die moeite hebben om de bezetting te behouden.* Met drie sprekers die elk vanuit hun eigen expertise de uitdagingen voor de sector belichtten. Vandaag Jeroen van Mierlo van Liberty Resorts die de gelegenheid kreeg zijn relatief onbekende bedrijf te introduceren en tegelijkertijd een oproep plaatste voor parken die zich willen aansluiten.

Exclusieve parken

Liberty Resorts beheert en verhuurt in opdracht van derden kleine comfortabele en luxe bungalowparken. De verhuur loopt via de eigen sites, @Leisure, Thomas Cook en Pharos om er maar een paar te noemen. Het bedrijf heeft recent haar naam gewijzigd van Liberty Tours naar Liberty Resorts om meer exclusiviteit uit te stralen. Het kroontje in het logo moet het merk bovendien een koninklijk imago geven.

Een sterke selectie van parken en een focus op de premiummarkt is het devies van Liberty Resorts. Waar veel bedrijven de focus volledig leggen op het aantrekken van nieuwe gasten, ligt bij Liberty Resorts de focus volledig op het koesteren van de bestaande gasten.

Premiumdiensten aan gasten

Liberty Resorts wil zich onderscheiden van de massa door het leveren van premiumdiensten aan de gasten. Die moeten zich meer dan welkom voelen met een hoog serviceniveau en een directe en persoonlijke benadering. Bij Liberty Resorts hebben ze een hekel aan slagbomen en balies en die worden successievelijk uit de resorts gesloopt. Parken van de keten zijn niet groot, 100 eenheden is wel het maximum. Liberty Resorts heeft 3 parken in Nederland, 14 in Frankrijk, 5 in Spanje en 1 in Oostenrijk. Het is geen grote speler, ze hebben in totaal maar 400 huizen in de verhuur. Het hoofdkantoor zit in Nederland maar om de Franse en Spaanse markt te bedienen hebben ze daar een lokaal kantoor met callcenter.

Groeistrategie

Liberty Resorts wil in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje groeien. De groei moet vooral organisch komen, er wordt niet actief geacquireerd. In Nederland heeft het bedrijf een concentratie van parken in Drenthe maar een betere spreiding over Nederland is sterk gewenst. Dat valt evenwel niet mee want kwalitatieve resorts liggen niet voor het oprapen. Wie heeft voor Liberty Resorts dat verborgen pareltje dat ze aan hun portfolio kunnen toevoegen.

Serie artikelen

We doen in een kleine serie artikelen verslag van deze bijeenkomst. Morgen Klaas Odink van Van Wijnen Recreatiebouw die dieper ingaat op toekomstbestendige en duurzame recreatiewoningen.