Veilig Vliegen-campagne attendeert dronebezitters op regelgeving

donderdag 12 november 2015 08:20 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Drones.nl

Vanaf vandaag informeert de campagne 'Veilig Vliegen' consumenten over het veilig vliegen met drones. Aangezien het aantal verkochte drones explosief toeneemt, hoopt de Nederlandse drone-community met dit nieuwe initiatief het aantal incidenten in de nabije toekomst aanzienlijk te verkleinen.

De Nederlandse drone-community, onder leiding van Drones.nl, heeft de handen ineengeslagen om een campagne te creeren die de drone regelgeving op een toegankelijke manier communiceert. Dankzij Veilig Vliegen leren consumenten eenvoudig kennis maken met de basisregels omtrent het veilig vliegen met drones.

In de periode voor de feestdagen vliegen drones letterlijk de winkels uit. Dankzij de onduidelijke presentatie en tekortkoming van de regelgeving tasten consumenten nu in het duister over de regels omtrent het vliegen met drones. Het is zeer belangrijk dat bestuurders op de hoogte zijn van de wet- en regelgeving, want dit zal ongetwijfeld leiden tot minder incidenten in de nabije toekomst.

Naast de kleurrijke website VeiligVliegen.nl is er een folder in het leven geroepen met de basisregels voor het veilig vliegen met drones. De folder wordt reeds door verschillende dronewinkels aan klanten verstrekt. Consumenten en bedrijven kunnen de folder gratis aanvragen via de website: www.veiligvliegen.nl.