Solvay start roadshows ter voorbereiding van mogelijke uitgifte van senior en hybride obligaties

Brussel, 12 november 2015, 9:30 AM --- Solvay kondigde vandaag aan dat het gestart is met het organiseren van ontmoetingen met institutionele beleggers in vastrentende producten. Afhankelijk van de marktomstandigheden, kan deze roadshow gevolgd worden door de uitgifte van senior en hybride

obligaties van de volgende aard:

o Senior obligaties in EUR

o Senior obligaties in USD

o Hybride obligaties in EUR, beperkt tot een maximum bedrag van EUR 1,0 miljard

Indien volbracht, zal de netto-opbrengst van de potentiele uitgifte van deze obligaties voornamelijk gebruikt worden om de overname van Cytec op lange termijn te financieren. Deze overname zal naar verwachting tegen het einde van het jaar worden afgesloten, onder voorbehoud van goedkeuring van de Cytec aandeelhouders op 24 november 2015, en de gebruikelijke voorwaarden, waaronder reglementaire goedkeuringen.

* * * * *

Dit persbericht vormt geen aanbod tot verkoop of een uitnodiging voor aanbieding tot aankoop van of inschrijving op effecten in de Verenigde Staten of enig andere jurisdictie. De effecten waarnaar in dit persbericht wordt verwezen zijn niet en zullen niet worden geregistreerd onder de Securities Act van 1933, zoals gewijzigd, en mogen niet aangeboden, uitgeoefend of verkocht worden in de Verenigde Staten of aan zijn staatsburgers zonder registratie of een toepasselijke vrijstelling van registratie-eisen. Er is geen intentie om enig deel van het aanbod in de Verenigde Staten te registreren of om effecten openbaar in de Verenigde Staten aan te bieden.

De uitgifte, uitoefening of verkoop van effecten in het aanbod is onderworpen aan bijzondere wettelijke of reglementaire beperkingen in bepaalde rechtsgebieden. Solvay neemt geen verantwoordelijkheid in het geval schending door enig persoon van dergelijke beperkingen.

De hierin opgenomen informatie zal geen aanbod tot verkoop of een uitnodiging voor aanbieding tot aankoop vormen of er deel van uitmaken, noch zal er enige verkoop zijn van de effecten waarnaar hierin wordt verwezen, in enige jurisdictie waarin een dergelijk aanbod, uitnodiging of verkoop onwettig zou zijn.

De Vennootschap heeft geen toestemming gegeven aan een aanbod aan het publiek van de effecten in eender welke lidstaat van de Europese Economische Ruimte. Met betrekking tot elke Lidstaat van de Europese Economische Ruimte die de Prospectusrichtlijn heeft ingevoerd (elk een "relevante lidstaat"), werd en zal er geen actie ondernomen worden om een effecten aan het publiek aan te bieden van effecten die de publicatie van een prospectus in een relevante lidstaat vereist. Als gevolg daarvan kunnen de effecten in de relevante lidstaten enkel aangeboden worden aan (a) een juridische entiteit die een gekwalificeerde belegger is zoals gedefinieerd in artikel 2(1)(e) van de Prospectusrichtlijn; of (b) in alle andere omstandigheden die niet de publicatie door de Vennootschap vereist van een prospectus overeenkomstig artikel 3 van de Prospectusrichtlijn. Voor de toepassing van deze paragraaf betekent de uitdrukking "aanbieding van effecten aan het publiek" alle communicatie, in elke vorm of op gelijk welke wijze, van voldoende informatie over de voorwaarden van het aanbod en de effecten die worden aangeboden, die een belegger in staat zou stellen om te beslissen de effecten uit te oefenen, aan te kopen of in erop in te schrijven, aangezien dit kan varieren in die lidstaat door elke maatregel ter implementatie van de Prospectusrichtlijn in de desbetreffende Lidstaat. De uitdrukking "Prospectusrichtlijn" betekent Richtlijn 2003/71/EG (en wijzigingen daarvan, waaronder de 2010PD gewijzigde richtlijn, voor zover in de Relevante Lidstaat geimplementeerd), en omvat alle relevante implementerende maatregelen in de relevante lidstaat. De uitdrukking "2010 PD gewijzigde richtlijn" betekent Richtlijn 2010/73/EU.

Deze mededeling is enkel gericht aan (i) personen die buiten het Verenigd Koninkrijk of (ii) in het Verenigd Koninkrijk, personen die professionele ervaring hebben in investeringszaken die vallen onder artikel 19(5) van de Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005, zoals gewijzigd (de "Order"), of die vermogende entiteiten en andere personen aan wie het rechtmatig gecommuniceerd mag worden, die vallen onder artikel 49(2) van de Order (al deze personen samen wordt verwezen als "relevante personen"). Elke belegging of beleggingsactiviteit waarop deze mededeling betrekking heeft, zal enkel beschikbaar zijn en aangegaan worden met relevante personen. Elke persoon die geen relevante persoon is mag niet handelen of vertrouwen op dit document of de inhoud ervan.

VOLG ONS OP twitter @SolvayGroup

De internationale chemiegroep SOLVAY staat industrieen bij in het zoeken naar en invoeren van steeds meer verantwoorde en waarde-scheppende oplossingen. Solvay genereert 90% van zijn netto-omzet in activiteiten waar hij tot de wereldtopdrie behoort. De Groep levert aan veel markten, varierend van energie en milieu, tot auto en luchtvaart of elektriciteit en elektronica, met een doel: de prestaties van zijn klanten te verhogen en de levenskwaliteit van de samenleving te verbeteren. De Groep met hoofdkwartier in Brussel telt ongeveer 26.000 werknemers in 52 landen en haalde een netto-omzet van EUR10,2 miljard in 2014. Solvay nv (SOLB.BE) staat genoteerd op Euronext in Brussel en Parijs (Bloomberg: SOLB:BB - Reuters: SOLB.BR).

Lamia Narcisse Caroline Jacobs Maria Alcon Geoffroy Raskin Bisser Alexandrov Media Relations Media Relations Investor Relations Investor Relations Investor Relations +33 1 53 56 59 62 +32 2 264 1530 +32 2 264 1984 +32 2 264 1540 +32 2 264 3687

Om dit persbericht in PDF te lezen Nov 12, 2015

HUG#1965144 Solvay S.A.

Solvay S.A.Rue de Ransbeek, 310, B-1120 Brussels, Belgium

* T. +32 (0)2 264 21 11 * F. +32 (0)2 264 14 84