Dole ontvangt Top Awards voor sociale verantwoordelijkheid

WESTLAKE VILLAGE, Californie-(BUSINESS WIRE)- Dole Food Company, Inc. heeft vandaag aangekondigd dat zijn dochteronderneming in Costa Rica, de Standard Fruit Company of Costa Rica S.A., de prestigieuze `Social Responsibility in Action' prijs heeft gewonnen en ook is uitgeroepen tot `Top Winner' in de categorie Community door de Costa Rican American Chamber of Commerce (AmCham).

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20151112005542/nl/

Representatives of Standard Fruit Company of Costa Rica S.A. receive the prestigious "Social Respons ...Representatives of Standard Fruit Company of Costa Rica S.A. receive the prestigious 'Social Responsibility in Action' award from the Costa Rican American Chamber of Commerce (AmCham) (Photo: Business Wire)

In de negende editie werden meer dan 30 projecten uit Costa Rica genomineerd voor erkenning door AmCham.

In de deelname van Dole aan de competitie werd het Fair Trade initiatief centraal gesteld, dat in de afgelopen drie jaar succesvol is toegepast in vijf personeelsverenigingen, en meer dan 3200 medewerkers uit 54 gemeenschappen telt. Voor iedere kilo ananas en bananen die wordt verkocht in de Verenigde Staten ontvangen deze verenigingen een belangrijke `fair trade premium', die kan worden gebruikt voor sociale ontwikkelingsprojecten in de gemeenschappen.

"Initiatieven zoals de onze en andere Fair Trade initiatieven in Costa Rica zijn succesvol omdat ze een betrokkenheid en samenwerking in de gehele toeleveringsketen betekenen," stelde Xavier Roussel, Dole's Vice President of Marketing and Sustainability. "Lokale gemeenschappen zouden deze voordelen niet hebben zonder detailhandelaren die bereid zijn deze Fair Trade-initiatieven te ondersteunen door hun aanbod aan consumenten te vergroten," voegde hij eraan toe.

Luis Gonzalez Oconitrillo, President van de Fair Trade vereniging van de La Virgen Farm van Standard Fruit, was vol lof over de inspanningen van het bedrijf. Hij zei: "Dankzij deze Fair Trade initiatieven hebben we significante bijdragen kunnen leveren ten bate van onze werknemers en gemeenschappen."

Naast de `Social Responsibility in Action' prijs heeft Standard Fruit ook de Top Winner prijs ontvangen in de categorie `Community' voor zijn Fair Trade-gecertificeerde boerderijen.

"Het is een hele eer om deze erkenning te krijgen van AmCham," zei Reinieri Nunez, Vice President Pineapple Operations, Dole Tropical Products Latin America Ltd. "Dit is echt het resultaat van hard werk door ons team dat dit project leidt en het succesvolle management uitgevoerd door onze medewerkers, die samen de Fair Trade-commissies van de boerderijen vormen en die grote daadkracht en toewijding hebben getoond."

Raul Martinez, General Manager Costa Rica Banana Division, Standard Fruit Company de Costa Rica S.A., voegde hieraan toe: "Het is uitermate belangrijk dat werknemers in de hele organisatie meedenken voor een succesvol initiatief als dit, zowel nu als bij toekomstige projecten."

De prijsuitreiking - met categorieen als publiek-private samenwerking, milieu, medewerkers en de gemeenschap - werd op vrijdag 23 oktober gehouden. Stafford Fitzgerald Haney, ambassadeur van de VS in Costa Rica, nam als speciale gast deel aan de ceremonie.

Over Dole Food Company, Inc.

Dole Food Company is een van `s werelds grootste producenten en verkopers van vers fruit en verse groenten van hoge kwaliteit. Dole is een marktleider in veel van de producten die het verkoopt, evenals in voedingsvoorlichting en -onderzoek. Voor meer informatie kunt u terecht op www.dole.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20151112005542/nl/

Contacts

Dole Food Company, Inc.

William Goldfield, 818-874-4647