Michel Rogier bij de Koekamp

12 november 2015

CDA-raadslid Michel Rogier kreeg gisterenmiddag met andere raadsleden een rondleiding door de Koekamp, het oudste stadspark van Nederland vlakbij centraal station. Op dit moment is het park niet toegankelijk voor publiek maar dat wil Staatsbosbeheer veranderen. Rogier wacht met smart de uitwerking van deze positieve ontwikkelingen af.

Michel Rogier bij de Koekamp Michel Rogier bij de Koekamp

Men kan op dit moment alleen om de Koekamp heen lopen. Staatsbosbeheer wil het park, dat in hun beheer is, openstellen om Hagenaars de natuur te kunnen laten beleven. Een deel van het park blijft dicht. Daar kunnen de herten vrij blijven rondlopen.

CDA-raadslid Michel Rogier is enthousiast over de ideeen van Staatsbosbeheer: `'De gemeente moet maatschappelijke initiatieven zoals deze de ruimte bieden. Er ontstaat op deze manier een prachtige entree van onze groen stad en een mooi stukje toegankelijke natuur!'' Staatsbosbeheer gaat de plannen samen met omwonenden en gebruikers van het park uitwerken en zullen dit aan de gemeente presenteren. Rogier: ''Het zou mooi zijn als de plannen van de gemeente voor dat gebied daarbij kunnen aansluiten. Gesprekken hierover zijn gaande en ik ben hoopvol dat dit goed gaat komen.''