Uitreiking e-bike aan RMC Groot Klimmendaal

Overhandiging sleutel e-bike

Woensdag heeft het team van RMC Groot Klimmendaal in ziekenhuis Gelderse vallei in Ede een e-bike in ontvangst genomen ten behoeve van de therapieen van haar clienten. De overhandiging van de e-bike door wethouder Leon Meijer was de afsluiting van de campagne: `Fietsen naar je werk, dat maakt jou en je medemens sterk'. 70 medewerkers van organisaties op de Kenniscampus in Ede hebben deze e-bike bij elkaar gefietst voor het RMC Groot Klimmendaal. Hiervoor moesten zij samen 1.000 fietsritten maken in 6 weken wat ruimschoots is gelukt. De 70 deelnemers volbrachten maar liefst 1.500 fietsritten, 50% meer dan de oorspronkelijke doelstelling.

De clienten van RMC Groot Klimmendaal zijn enorm gebaat bij een E-bike. Fietsen in een heuvelachtige omgeving vraagt toch om een goede basisconditie en kracht van mensen, die de meeste clienten bij RMC Groot Klimmendaal niet direct hebben. Met behulp van de e-bike kunnen zij nu tijdens hun therapie deze vaardigheden goed trainen. RMC Groot Klimmendaal is dan ook zeer verheugd met dit cadeau.

De campagne `Fietsen naar je werk' is mogelijk gemaakt door de Bereikbare Vallei en de gemeente Ede. De Bereikbare Vallei is een samenwerking tussen het bedrijfsleven en de gemeenten in de regio FoodValley en stimuleert slim werken, slim reizen en duurzame mobiliteit.