Minister Oduber spreekt Algemene Vergadering Unesco toe

Minister Oduber spreekt Algemene Vergadering Unesco toe

Parijs\Den Haag - Minister van Cultuur Otmar Oduber vertegenwoordigde Aruba op de 38e Algemene Vergadering van de Unesco in Parijs.

De bewindsman hield een toespraak over het belang van het conserveren van cultureel erfgoed op een klein eiland. Ook besteedde hij aandacht aan de Smal Island Developing States (Sids).

Tijdens zijn verblijf in Parijs sprak minister Oduber ook met de gehele vertegenwoordiging van het Koninkrijk der Nederlanden, waaronder de Nederlandse minister van Cultuur Jet Bussemaker. Daarnaast sprak de bewindsman apart met de algemene directeur van Unesco Irina Bokova. Vooraf aan dit gesprek had minister Oduber een onderhoud met Peter Debrine, project officer Latijns -Amerika en het Caribische gebied van het World Heritage Centre van Unesco.

In Nederland had minister Oduber een gesprek met Jan de Jong, adviseur van de minister van OCW. Er werd vooral gesproken over het redden van monumenten in de publieke en de private sector.

Verder vergaderde de minister met Joost Vrieler, cooerdinator van het Mondriaan Fonds. Dit fonds is medefinancier van het Paardenbaai project. Volgens het fonds zet Aruba met dit project een grote stap in het creeren van draagvlak voor dit soort projecten bij zowel de lokale bevolking als bij de toeristen, omdat het project vertelt over de geschiedenis van Aruba.