Limburg steeds populairder als vakantiebestemming

Na Zeeland blijkt Limburg het meest geliefd te zijn bij vakantievierders die dit najaar binnen Nederland blijven. Dat blijft uit de boekingscijfers van een van de grootste aanbieders van vakantiehuizen.

Volgens Casamundo zorgt het Limburgse landschap ervoor dat de provincie steeds geliefder wordt bij vakantievierders.

Veel gemeenten uit Limburg hebben samen met de Provincie de laatste jaren flink geinvesteerd in het ontwikkelen van toerisme. Zo zijn er veel wandel- en fietsroutes gerealiseerd en ook worden er diverse evenementen georganiseerd.

Eerder dit jaar werd al bekend dat Limburg vakantieprovincie nummer 1 is qua bestedingen door binnenlandse vakantiegangers. Ook de lengte van vakanties is toegenomen naar 5 nachten per vakantie. Een en ander bleek uit de Toeristische Trendrapportage Limburg die eerder dit jaar werd gepresenteerd door verantwoordelijk gedeputeerde Eric Geurts.

Geurts is trots, maar weet ook dat het zaak is te blijven vernieuwen om aan de top mee te draaien. Gezien het economische belang van een gezonde toeristische sector werkt hij momenteel samen met de toeristische branche aan een nieuw toeristisch programma. De afgelopen weken heeft hij hiervoor diverse werksessies gehad met het `toeristische veld'. "Ik wil blijven zoeken naar ontwikkelingen om de sector op lange termijn vitaal te houden", aldus gedeputeerde Geurts. De komende jaren gaat de provincie ook meewerken aan een verbeterslag in sector van verblijfsaccomodaties.

Limburg steeds populairder als vakantiebestemming