CdK-penning voor Rob Karsmakers

Bij zijn afscheid als directeur van Philips Drachten heeft Rob Karsmakers vanmiddag van Commissaris van de Koning John Jorritsma de CdK-penning gekregen. De heer Karsmakers heeft bijna zes jaar de vestiging in Drachten geleid. De CdK-penning is voor personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor Fryslan, in goede samenwerking met de Commissaris.

Onder de heer Karsmakers heeft Philips Drachten zich ontwikkeld tot de op een na beste productiefabriek van Europa. Vorig jaar ontving Karsmakers de European Manufacturing Leadership Award 2014, een onderscheiding voor trekkers in de maakindustrie.

De heer Karsmakers heeft er aan bijgedragen dat een deel van de productie van Philips terug verhuisde van China naar Drachten. Hierover schakelde hij geregeld met de heer Jorritsma.

Ook maakt Philips Drachten deel uit van het Innovatiecluster Drachten, bedoeld om innovaties in de regio aan te jagen. Daarnaast was de heer Karsmakers geregeld actief bij activiteiten om de Friese economie te promoten, binnen en buiten de provincie.