Bibliotheek KU Leuven verkoopt boeken per kilo - KU Leuven

Van 12 tot 14 november verkoopt de Universiteitsbibliotheek de boeken die zij dubbel in haar collectie heeft. Voor het eerst kregen de boeken geen prijs per stuk mee, maar wordt aan de kassa per kilo afgerekend. Het is de laatste keer dat de bibliotheek haar dubbele exemplaren te koop aanbiedt.

Van 12 tot 14 november kunnen geinteresseerde lezers kiezen uit meer dan 20 000 boeken uit de 19^de en 20^ste eeuw en uit alle domeinen van wetenschap en cultuur. Op de eerste dag betaal je 5 euro per kilo, op de tweede dag 3 euro per kilo en op de laatste dag 1 euro per kilo. De opbrengst van deze verkoop gaat naar de verrijking van de erfgoedcollecties van de Universiteitsbibliotheek.

De boekenverkoop is sinds 25 jaar een traditie in Leuven, maar dit wordt de laatste editie. "De boekenverkoop lokt steeds minder geinteresseerden," zegt Dirk Van Eldere van de Universiteitsbibliotheek. "Daarom hebben we besloten om er na dit jaar mee op te houden."

Kinshasa

De Universiteitsbibliotheek biedt niet al haar dubbels aan op deze verkoop, een deel van de boeken wordt geschonken aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universite de Kinshasa (UNIKIN). Sinds 2010 loopt er een samenwerking tussen de Leuvense Faculteit Sociale Wetenschappen en haar zusterfaculteit in Kinshasa. Met de hulp van de Belgische Luchtmacht, die in staat voor het transport, bouwt de KU Leuven zo mee aan de uitbouw van een volwaardige bibliotheek voor de Congolese studenten van UNIKIN.

Campusbibliotheek Arenberg

Dit jaar organiseert de Campusbibliotheek Arenberg voor de tweede keer ook een verkoop van haar dubbele boeken. Voor 2 euro neem je daar een kilo boeken mee naar huis. De bibliotheek biedt ook kaarten aan voor 2 euro per stuk. De helft van de opbrengst wordt geschonken aan een goed doel. De Campusbibliotheek organiseert waarschijnlijk volgend jaar nog wel een nieuwe verkoop.

Praktisch:

12-14 november (12 & 13 november 9 - 19 u, 14 november 10 - 17u)

Museumzaal, Universiteitshallen

Naamsestraat 22, Leuven

16-18 november (9-18u)

Inkomhal Campusbibliotheek Arenberg

de Croylaan 6, Heverlee

Contact:

* I.v.m. verkoop Universiteitshal: Dirk Van Eldere

* I.v.m. verkoop Campusbibliotheek Arenberg

* I.v.m. de samenwerking met UNIKIN: professor Bart Kerremans, decaan Faculteit Sociale Wetenschappen