Het Talige Brein (Congres)

donderdag 12 november 2015

Tijd

09:00 tot 17:00

Locatie

Campus Radboud Universiteit

Organisator(s)

Radboud Centrum Sociale Wetenschappen en Donders Instituut

Spreker

Peter Hagoort

Subtitel

Nieuwe inzichten voor het onderwijs van morgen

Beschrijving

Taal is iets van iedere dag. Toch verloopt taalontwikkeling bij ieder kind anders. Een goed en gefundeerd begrip van normale taalontwikkeling bij kinderen kan een positieve invloed hebben op het onderwijs. Daarom organiseert het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen samen met het Donders Instituut op donderdag 12 november in Nijmegen het congres Het Talige Brein voor onderwijsprofessionals uit het primair, voortgezet en speciaal onderwijs.

Naast wetenschappelijk presentaties over brein en taalontwikkeling staan er meer praktische workshops op het programma over ICT en gedifferentieerd taalonderwijs, wetenschappelijk inzichten rondom taalproblemen en de voor- en nadelen van meertaligheid in het onderwijs. Het doel van het congres is dat onderwijsprofessionals (van leerkracht met een taalspecialisatie tot orthopedagogen en schooldirecteuren) de wetenschappers op het gebied van taalontwikkeling ontmoeten en samen mogelijkheden bespreken die leiden tot veranderingen in de klas.

Aanmelden

Deelnamebedrag: EUR 245,-, 20% korting voor Radboud alumni Orthopedagogiek, Onderwijskunde, Ontwikkelingspsychologie en RadboudCSW alumni Schoolpsychologie. Aanmelden via www.rcsw.nl/taligebrein