100 moeders starten onderneming door microfinanciering in Indonesië


Indonesië, 20150714 -- Naar verwachting kunnen dit najaar ruim 100 moeders in Indonesië hun eigen bedrijf oprichten dankzij microkrediet financieringen van Microkrediet voor Moeders (MvM). Deze stichting organiseert van 13 t/m 23 november voor de 7e keer een vrouwelijke leiderschapsreis naar een project dat zij zelf financieren in Indonesië. Met het geld betaald wordt voor de leiderschapsreis starten tien lokale vrouwen een onderneming. Tijdens de reis zien ze waar het geld naartoe gaat en ontmoeten ze de vrouwen. De vrouwen in dit project worden begeleid door de lokale partner van MvM die hen ondersteunt en traint op o.a. vakgebied, ondernemen en sparen.

Vrouwelijk leiderschapstraining in Indonesië

“Deze Female Leadership Journey biedt vrouwen de kans om in een land vol spiritualiteit en diversiteit hun persoonlijke leiderschapsstijl verder te ontwikkelen. Door reflectie en verbinding met zichzelf en de omgeving dragen ze bij aan een betere wereld. De professionele trainers/coaches van LAB voor Leiders leren tijdens de reis hoe je volgens het Multi Dimensionaal Systeem® alles van jezelf kunt gebruiken om zowel beroepsmatig als privé meer balans te ervaren, doelen te stellen en resultaten te behalen”, aldus Thirza Schaap, directeur van Microkrediet voor Moeders.

Informatiebijeenkomst

Op 15 september a.s. om 18.00 uur is er een inspiratiebijeenkomst in het Koetshuis te Amsterdam.  Daar wordt getoond hoe MvM werkt en wordt deze reis en dit leiderschapsprogramma "De Kracht van de Ontmoeting" toegelicht. Meer informatie over het leiderschapsprogramma, de reis en de eerstvolgende informatiebijeenkomst via http://www.microkredietvoormoeders.org/nl/events/female-leadership-journey.

Over Microkrediet voor Moeders

Stichting Microkrediet voor Moeders heeft sinds de oprichting in 2005 al 7000 vrouwen in acht landen geholpen naar verdere zelfstandigheid door het verstrekken van microkredieten. De vrouwen gebruiken de microkredieten voor het starten van een kleine onderneming in bijvoorbeeld vee, textiel, kaarsen of een kleine winkel. Uniek aan MvM is dat in Nederland alleen met vrijwilligers wordt gewerkt, hierdoor zijn er minimale kosten en gaat iedere gedoneerde euro grotendeels naar onze vrouwen in Azië. De werkzaamheden in Nederland bestaan vooral uit programma management (contacten met de lokale partners) en fondsenwerving. Het organiseren van de Female Leadership Journey is een van de acties die wordt georganiseerd om fondsen te werven. Eerdere reizen gingen al naar Nepal, Sri Lanka, Vietnam en India. Ervaringsverhalen van deelneemster en partners zijn te lezen op het blog https://femaleleadershipjourney.wordpress.com. De stichting kiest voor volledige transparantie van cijfers en resultaten. Jaarverslagen van de afgelopen jaren zijn te vinden op www.microkredietvoormoeders.org.





Microkredie voor Moeders