Zorgen voor morgen


Lianne Smit-Martens

Uitnodiging ronde tafelbijeenkomsten op 24 november en 1 december. Meedoen in Aa en Hunze. Omzien naar elkaar. Hoe kijkt u naar de toekomstige samenwerking tussen inwoners, professionele hulpverleners en de gemeente op deze gebieden?

Wij zijn nieuwsgierig naar uw mening. Kom naar een van de ronde tafelbijeenkomsten (van 17.00 tot 20.00 uur) op 24 november in Grolloo of 1 december in Gasselternijveen!

Omzien naar elkaar

De samenleving verandert. Mensen worden ouder en wonen langer op zichzelf. Opgroeiende jeugd op het platteland verdient aandacht. Diverse dorpsvoorzieningen zijn op termijn moeilijk in stand te houden. Bezuinigingen in de zorg zijn voor iedereen merkbaar.

Allemaal redenen dat er van medebewoners meer `omzien naar elkaar' wordt gevraagd. Maar hoe zorgen we samen voor een samenleving, waarin iedereen zich veilig voelt en kan meedoen? Hoe kunnen inwoners zelf zo veel mogelijk invloed uitoefenen op zorg en ondersteuning die ze nodig hebben? Welke
toekomst is er voor naoberschap, mantelzorg en vrijwilligerswerk? Kunnen professionele hulpverleners en inwoners (nog beter) samenwerken? Wat is de rol van de gemeente?

Samen rond de tafel

De gemeente Aa en Hunze organiseert op twee avonden ronde tafelgesprekken waarin we van u willen weten hoe u tegen deze thema's aankijkt. Dat doen we door ervaringen en ideeen uit te wisselen, dilemma's te delen en kansen te benoemen. Genodigden zijn o.a. inwoners van Aa en Hunze,
zorgorganisaties die in Aa en Hunze actief zijn, vertegenwoordigers van verenigingen van Dorpsbelangen en dorpshuisbesturen, beleidsmedewerkers van de gemeente Aa en Hunze, Steunpunt vrijwilligerswerk, gemeenteraadsleden, schooldirecteuren en sportverenigingen.

Programma

Het programma start met soep en belegde broodjes. Na een inleiding van Jaap van der Veen, deskundige op het gebied van sociale vraagstukken en dagvoorzitter van deze bijeenkomst, komen we bij het interactieve onderdeel van het programma waarbij we in groepjes zoveel mogelijk inzichten willen
uitwisselen.

Uitnodiging

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan een van de twee ronde tafelbijeenkomsten:

* Dinsdag 24 november, van 17.00 tot 20.00 uur in Grolloo (cafe-restaurant Hofsteenge, Hoofdstraat 11, 9444 PA). Aanmelden kan tot 20 november.
* Dinsdag 1 december, van 17.00 uur tot 20.00 uur in Gasselternijveen (MFC de SPIL, Ceresstraat 4, 9514 CA). Aanmelden kan tot 27 november.

U kunt zich aanmelden via communicatie@aaenhunze.nl. Vermeld daarbij uw naam, woonplaats en organisatie/functie (indien van toepassing) en voor welke bijeenkomst u zich aanmeldt.

Vormgeven aan visie en plan

Deze ronde tafelgesprekken zijn een van de stappen om samen vorm te geven aan de veranderingen om ons heen. De gemeente wil graag uw inbreng ontvangen voor het ontwikkelen van een visie en uitvoeringsplan op het gebied van het sociale domein. Deze sluiten aan op de Strategische Toekomstvisie
zoals deze eerder dit jaar is vastgesteld en waarbij we ook inwoners en organisaties hebben betrokken.

Doe mee met Aa en Hunze panel!

Wilt u uw mening geven over dit onderwerp? U kunt dan ook meedoen aan het Aa en Hunze panel. Van 20 tot en met 29 november kunnen leden van het Aa en Hunze panel een online vragenlijst hierover invullen. Bent u inwoner van Aa en Hunze, dan kunt u zich aanmelden voor het Aa en Hunze panel via
www.aaenhunzepanel.nl.