Praktische tips en adviezen in Groninger Geldkrant


Vanaf donderdag 12 november tot en met dinsdag 17 november worden er 100.000 Geldkranten huis-aan-huis verspreid in de gemeente Groningen.

De krant is een uitgave van het Nibud in samenwerking met de gemeente Groningen. In de Geldkrant staan onder andere nuttige tips hoe thuis geld en energie te besparen, welke regelingen er zijn en welke instanties er in Groningen zijn om te helpen bij schulden en andere geldzaken.

Grip
Wethouder Gijsbertsen: "Steeds meer mensen hebben geldproblemen, met alle nare gevolgen van dien. De gemeente Groningen wil graag dat alle burgers grip op hun geld hebben en houden. Met deze krant informeren we mensen over geldzaken en laten we zien dat er hulp voor handen is als dat nodig
is."

Praktisch
De Geldkrant heeft een hoog praktisch gehalte. Er wordt een aantal stappen met de lezer doorlopen om zelf grip op geld te krijgen en te houden. Op de achterkant staat de jongerenpagina, want jong geleerd blijft ook hier oud gedaan. De Geldkrant volgt het
4-stappen-grip-op-geldplan, een praktische `vertaling' van de Nibud Methode van Budgetteren en de Nibud competenties voor financiele zelfredzaamheid.

Schuldpreventie
De Geldkrant sluit goed aan bij de integrale aanpak van schuldpreventie van de gemeente Groningen en is ook digitaal te lezen.

Gepubliceerd op: 13-11-2015 09.00 uur; Laatst gewijzigd op : 13-11-2015 09.28 uur