Vanaf 1 januari 2016: alleen pinbetalingen


[IMG]

13-11-2015

Vanaf 1 januari 2016 kan in het gemeentehuis in Boxtel en op de milieustraat alleen nog met PIN betaald worden. Contante betalingen voor gemeentelijke producten en diensten zijn vanaf dat moment niet meer mogelijk.

Veilig en vertrouwd

Pinnen maakt betalen niet alleen sneller en makkelijker. Toename van de veiligheid voor bezoekers en baliemedewerkers was doorslaggevend bij het besluit om contante betalingen af te schaffen. Afwezigheid van contant geld verhoogt de veiligheid. 80% van de klanten in Boxtel betaalt nu al met
pin aan de balie. Gemeenten die al eerder overschakelden naar alleen pinbetalingen, merkten dat de meeste klanten dit geen probleem vinden.

Meer informatie

Bezoekers ontvangen in aanloop naar de nieuwe werkwijze in hun herinneringen van afspraken en op afhaalbewijzen informatie. Daarnaast verspreidt de gemeente flyers, volgen er aankondigingen via social media en de website. Gemeentelijke voertuigen krijgen stickers met de boodschap en op de
balie in de publiekshal komen bordjes te staan. Op deze manier worden hopelijk zo min mogelijk bezoekers verrast in het nieuwe jaar. Meer informatie? Neem contact op met de gemeente via (0411) 65 59 11.