Vergoeding kosten chronisch zieken en gehandicapten 2015


donderdag 12 november 2015

De gemeente Bloemendaal verstrekt voor 2015 een vergoeding in de kosten aan chronisch zieken en gehandicapten. Ter compensatie van de dan de twee vervallen regelingen (Wtcg en CER).

De voorwaarden zijn aangescherpt. De vergoeding bedraagt EUR 315. Om in aanmerking te komen moet u voldoen aan voorwaarden:

1. U heeft in 2015 minimaal een van de volgende voorzieningen en/of verstrekkingen gekregen:

* U ontvangt langdurige thuiszorg (persoonlijke verzorging en/of verpleging).
* U maakt gebruik van een toegekende maatwerkvoorziening op grond van de Wmo.
* U hebt een afgegeven indicatie op grond van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) of Wet Langdurige Zorg (Wlz).
* U ontvangt een arbeidsongeschiktheidsverzekering naar een percentage van 80-100%.

2. Uw inkomen was in september 2015 niet hoger dan 130% van de bijstandsnorm die voor u geldt. Kijk op www.iasz.nl welk maximum inkomen voor u geldt.

3. Uw vermogen (bijvoorbeeld spaargeld) en dat van uw eventuele partner en minderjarige kinderen is niet hoger dan EUR 5.895 (alleenstaande) of EUR 11.790 (alleenstaande ouder of gehuwde/samenwonende)

4. U heeft als gevolg van een chronische ziekte of handicap in 2015 aantoonbaar meerkosten kosten gemaakt (minimaal EUR 375,--, bijvoorbeeld bestaande uit het eigen risico van de zorgverzekering).

Aanvragen

Denkt u in aanmerking te komen voor een vergoeding in 2015?

Download dan het aanvraagformulier van de website van de Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken (IASZ): www.iasz.nl. Op het formulier staat welke bewijzen u moet meesturen. Zorg dat uw aanvraag uiterlijk 31 december 2015 binnen is bij de IASZ.

Ook kunt u contact opnemen met het Wmo-loket. Zij kunnen u een aanvraagformulier toesturen.