Kaders voor bibliotheekfuncties Tynaarlo


Nieuwsbericht Kaders voor bibliotheekfuncties Tynaarlo

Gepubliceerd op: 13 november 2015

De jeugd moet prioriteit krijgen bij de uitleen van boeken en er moeten openbare bibliotheekvoorzieningen blijven. Dat zijn de denkrichtingen van het college voor de toekomstige bibliotheekfuncties.

Volgens wethouder kunst & cultuur, Miriam Engels- van Dijk staat het bevorderen van lezen en het kennismaken met literatuur bij de jeugd voorop bij de nieuwe kaders. "Lezen is belangrijk voor de eigen ontwikkeling en toekomst van de jongeren in onze gemeente", aldus Engels.

Het college is verder van mening dat er in de dorpen Vries, Zuidlaren en EeldePaterswolde in ieder geval een uitleenfunctie moet zijn. Wethouder Engels: "Inwoners kunnen daar dan nog steeds terecht voor het lenen van boeken en opzoeken van informatie".

Mede vanwege de toenemende digitalisering besloot de gemeenteraad vorig jaar om de subsidie voor bibliotheekfuncties in vier jaar tijd te halveren. Een nieuwe invulling is daarom nodig. De raad discussieert op 24 november over de denkkaders van het college in een zogenoemde opinierende
vergadering. Ook inwoners en organisaties kunnen hier inspreken. "De inbreng van de avond neemt het college mee voor de definitieve planvorming", aldus wethouder Engels.