Ruimhartige toekenning vergoeding leerlingenvervoer in Eindhoven


Publicatiedatum: 13 november 2015
13 november 2015

Aanvragen OV-kaart leerlingenvervoer alsnog goedgekeurd voor schooljaar 2014-2015.

De gemeente Eindhoven heeft in het schooljaar 2014-2015 937 aanvragen toegekend voor een vergoeding voor leerlingenvervoer. Hoewel door een wetswijziging leerlingen in het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) vanaf 1 augustus 2014 geen vergoeding meer zouden krijgen als ze met het openbaar
vervoer naar school gingen, is de gemeente Eindhoven van die regel afgeweken. Via de toepassing van de zogeheten hardheidsclausule zijn toch aanvragen voor een OV-kaart alsnog goedgekeurd, mede doordat de gemeenteraad vorig jaar bepleit de hardheidsclausule ruimhartig toe te passen. Daarnaast
is de gemeente ook coulant geweest in de toekenning van aanvragen van schrijnende gevallen voor leerlingen woonachtig binnen 6 kilometer van de school. In totaal zijn er 119 aanvragen dankzij de hardheidsclausule toegekend.

Jannie Visscher, wethouder Jeugd, Onderwijs, Verkeer en Vervoer: "Het viel vorig jaar nogal koud op het dak van ouders met schoolgaande kinderen, dat opeens een vergoeding voor een OV-kaart zou wegvallen. Vooral gezinnen die het niet al te breed hebben, zouden hierdoor in de knel kunnen komen.
Daarom heb ik in het schooljaar 2014-2015 de hardheidsclausule ruimhartig toegepast, zodat dat jaar als een overgangsjaar gebruikt kon worden."