Cultuurkoepel Vechtdal maakt streekproduct van kunst en cultuur


13 november 2015

Cultuurkoepel Vechtdal kan de komende jaren aan de slag met de cultuureducatie in de gemeente Hardenberg. Cultuurkoepel Vechtdal heeft het afgelopen jaar een programma opgebouwd waarmee een eigentijds lokaal programma op het gebied van kunst en cultuur wordt aangeboden aan jongeren in de gemeente.

Cultuurkoepel Vechtdal is in september 2014 begonnen met het aanbieden van buitenschoolse cultuureducatie in de gemeente Hardenberg. Hierbij is intensief samengewerkt met diverse lokale partijen zoals stichting HaFaBra muziekonderwijs Hardenberg, Muziek- en dansonderwijs Vechtdal, lokale
kunstdocenten, onderwijs, de Stuw en de Voorveghter.

Het seizoen 2014-2015 is gezien als een overgangsjaar waarin is toegewerkt naar een volledig aanbod per september 2015. In dit overgangsjaar is veel tijd gestoken in het inrichten van de nieuwe organisatie en het versterken van de samenwerking met de verschillende partijen.

Met ingang van het nieuwe seizoen, september 2015, staat er een stevige basis. Het aanbod past bij deze tijd en biedt jongeren de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende culturele disciplines. Jongeren kunnen kijken waar hun interesses liggen en krijgen de mogelijkheid om hun
talenten verder te ontdekken en te ontwikkelen.

Voor 2016 en 2017 stelt het college een bedrag van EUR 300.000 per jaar beschikbaar aan Cultuurkoepel Vechtdal voor het realiseren van het programma voor buitenschoolse cultuureducatie.

"Het is mooi om te zien hoe Cultuurkoepel een echt lokaal aanbod heeft gerealiseerd, samen met andere partijen uit onze gemeente. Dat sluit aan bij de vraag die hier ligt en maakt het een goed en passend aanbod. Ze hebben er echt een streekproduct van gemaakt", vertelt wethouder Rene de Vent.
"Ik denk dat we met de komst van Cultuurkoepel Vechtdal op een efficiente manier een goed aanbod hebben voor cultuureducatie voor onze jeugd. Ik ben er trots op hoe dat lokaal is opgepakt."