Kinderen op 23 november de baas in Hardenberg


13 november 2015

Voor een dag zijn kinderen de baas in Hardenberg op maandag 23 november. Leerlingen van vier verschillende basisscholen nemen voor een dag plaats op de stoel van een gemeenteraadslid en leren hoe ze zelf een politiek besluit moeten nemen. Deze 'Kindergemeenteraad' organiseert Hardenberg samen met
Madurodam en ProDemos.

De kinderen dragen projecten voor die zij in de weken voorafgaand aan de raadsvergadering in hun klas hebben voorbereid. Tijdens de vergadering nemen de kinderen zelf een politiek besluit over de plannen. Het plan dat de meerderheid van alle stemmen krijgt, wordt door de gemeente uitgevoerd.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de spannende discussie te volgen die moet leiden tot de keuze voor een van de plannen. Om 18.00 uur begint de Kindergemeenteraadsvergadering onder leiding van burgemeester Peter Snijders.

Nationale Madurodamraad
De kindergemeenteraden vinden plaats in alle provincies van Nederland. Uit de Kindergemeenteraden worden 12 Madurodambassadeurs gekozen. Deze basisschoolleerlingen vertegenwoordigen hun provincie in Madurodam en Madurodam in hun provincie.

Het College van B&W van Madurodam en de Madurodambassadeurs vormen samen de Nationale Madurodamraad. Madurodam financiert de kindergemeenteraden en de uitvoering van de winnende projecten.