Parkeren kern Hindeloopen: alleen voor bewoners en bedrijven met een..


Vanaf 1 januari 2016 mogen in de kern en de wijk de Stadsweide van Hindeloopen alleen inwoners en bedrijven met een parkeervergunning parkeren. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.


De parkeerzone voor vergunninghouders zorgt ervoor dat er in de historische kern van Hindeloopen meer ruimte komt. Zo kan het verkeer er beter langs. Ook komt het karakteristieke monumentale karakter van de kern beter tot zijn recht als er minder auto's staan. Het is bovendien belangrijk dat
nood- en hulpdiensten beter in de kern kunnen komen.

Alle bewonersen bedrijven in de kern en de Stadsweide kunnen een parkeervergunning aanvragen. Ieder adres krijgt een parkeervergunning. Mensen met parkeergelegenheid op eigen terrein, hebben geen vergunning nodig. Zij krijgen ook geen vergunning voor een eventuele tweede auto. Auto's van
vergunninghouders mogen alleen nog in de parkeervakken staan.

Bezoek en mensen met een tweede auto kunnen buiten de kern parkeren, bijvoorbeeld op het parkeerterrein aan de Mekuljes of Suderseewei. Dit is niet ver lopen van de kern.

Mensen met een gehandicaptenparkeerkaart kunnen hun auto wel in de kern parkeren. Zij hebben geen parkeervergunning nodig.

Bussen mogen de kern inrijden om passagiers te laten in- en uitstappen. Het parkeerterreintje bij de kerk is een handige plaats om te stoppen. Op de Mekuljes zijn speciale parkeerplaatsen voor bussen. Een bus kan daar parkeren als deze langere tijd moet wachten.

* Infoblad parkeervergunningen Hindeloopen.pdfpdf(227,37 KB)

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader