Update cao overleg ABN AMRO


Update cao overleg ABN AMRO

Geplaatst op 13 november 2015
[IMG]

Er is op 11 november 2015 door De Unie weer overleg gevoerd met ABN AMRO over het thema sociaal plan en het thema duurzame inzetbaarheid. In de bijeenkomst zijn de uitkomsten van de diverse werkgroepen besproken en vervolgens zijn door de bank de contouren geschetst van het nieuwe sociaal
plan. De bank heeft ook gepresteerd hoe via Xs2Talent de continue talent dialoog met de medewerker moet plaatsvinden.

Zoekproces nog gaande
In de werkgroepen is gezocht hoe we een effectieve Duurzame Inzetbaarheid kunnen realiseren. Daarbij proberen we de prefase zodanig in te richten, dat de kans op aanzeggingen en boventalligheid zo klein mogelijk wordt. De bank moet vroegtijdig met zijn (reorganisatie)plannen komen zodat
medewerkers voldoende tijd hebben zich klaar te stomen voor een andere functie binnen of buiten de bank. De discussie wordt dus gevoerd hoe we de preventieve mobiliteit het beste kunnen invullen. Last but not least gaat het natuurlijk ook om de vertrekpremie als er toch aanzeggingen komen.

Nog geen uitkomst

Er zijn nog geen definitieve oplossingen afgesproken. We naderen wel het punt dat er echt onderhandeld gaat worden. Voor ons is van groot belang dat er draagvlak is en er geloof is bij onze leden dat de nieuwe aanpak gaat werken. We zitten nog steeds op de lijn van verlengen en vernieuwen.
Op 25 november as is de volgende onderhandeling en hopen we verdere stappen te kunnen maken.
Het is nog steeds ons streven voor het einde van het jaar een eindresultaat ter beoordeling aan onze leden te kunnen presenteren van een nieuwe cao en een nieuw sociaal plan. Tussentijds houden we jullie op de hoogte.

Gratis lid worden

Alle reden om, als je nog geen lid bent, nog even snel 1 jaar gratis lid te worden bij De Unie. Dat betaalt ABN AMRO nog in de huidige cao-periode.

Contact

Voor vragen kun je contact opnemen met Hans de Jong,



Informatie

Sectoren: Finance
Geplaatst in: Actueel Nieuws