Servicepunt arbeid geopend: Werken in de wijk


Servicepunt arbeid geopend: Werken in de wijk

Gepubliceerd:
13 november 2015

Laatste wijziging:
13 november 2015

Burgemeester Van Aartsen en wethouder Baldewsingh (sociale zaken, werkgelegenheid) openden vandaag het eerste Servicepunt Arbeid van Den Haag in het Haags Ondernemershuis aan de Vaillantlaan. Op deze ontmoetingsplek in de wijk werken werkgevers, werkzoekende jongeren, welzijnsorganisaties en
de gemeente samen om zoveel mogelijk jongeren aan een baan te helpen.

Het Servicepunt Arbeid is onderdeel van het Haagse wijkbanenplan. Momenteel zijn er in Schilderswijk/Transvaal zo'n 850 jongeren zonder baan of diploma. De gemeente wil komend jaar circa 500 jongeren naar werk, een leerwerkplek of (terug) naar school hebben geleid.

Het Servicepunt Arbeid speelt hierin een cruciale rol. Werkzoekenden kunnen er vacatures inzien, vragen stellen en sollicitatietrainingen volgen. Daarnaast worden er speedmeets, sollicitatietrainingen en banenmarkten gehouden.

De eerste veertig gesprekken met jongeren in Schilderswijk en Transvaal die een baan zoeken zijn inmiddels gevoerd. Daarbij gaat het niet alleen om geregistreerde werklozen, maar ook om jongeren die via samenwerking met jongerenwerk en sleutelfiguren uit de wijken zijn gevonden. Vier jongeren
hebben inmiddels een baan en nog eens 11 anderen hebben daar concreet uitzicht op.

WERKtop
Tijdens de WERKtop hebben werkgevers onlangs laten zien dat ze samen met de gemeente jeugdwerkloosheid willen bestrijden. De WERKtop leverde 1541 stageplekken, 230 werkervaringsplekken en 495 betaalde banen op in 2015.

Wethouder Rabin Baldewsingh (sociale zaken en werkgelegenheid): "Die banen en stageplekken hangen hier op de borden. Met de komst van het Servicepunt Arbeid willen we laten zien dat de gemeente er ook voor jongeren in Schilderswijk en Transvaal is."

Een voorbeeld van samenwerking tussen Servicepunt Arbeid en andere partijen is de banenmarkt die de Stichting Mooi en de werkgroep Tolerantie (Zuidwest) dit najaar houden. De gemeente ondersteunt hierbij. Door deze samenwerking komen er veel meer jongeren en werkgevers naar de banenmarkt toe
dan bij een traditionele banenmarkt. Ook wordt er samengewerkt met De Mussen, Stichting Marokkaans Jongeren Geluid (MJG), het Stagehuis in de Schilderswijk en Building Better People in Den Haag Zuid West.