Waterbus verwelkomt 1,5 miljoenste reiziger


Waterbus, het grootste OV veerdiensten netwerk van Nederland, verwelkomde woensdag 11 november haar 1.5 miljoenste Waterbusreiziger van dit jaar. Dit gebeurde op Waterbushalte Rotterdam Erasmusbrug met een bosje bloemen en gratis Waterbus dagkaarten.

Waterbus heeft deze reizigersaantallen onder meer te danken aan de start van de nieuwe Waterbus spits- en daldienst op de route Rotterdam - Dordrecht.

In opdracht van de provincie Zuid-Holland en de Drechtsteden zorgt de Waterbus spitsdienst er voor dat er van maandag tot en met vrijdag vaker vaart naar Rotterdam.

Met de decembermaand voor de boeg (met onder andere de Kerstmarkt in Dordrecht) ziet het er naar uit dat Waterbus ook dit jaar weer meer reizigers zal gaan vervoeren dan in het jaar ervoor. In 2014 werden in totaal ruim 1,73 miljoen reizigers vervoerd, ten opzichte van 1,55 miljoen in 2013.

Waterbus goed reisalternatief

Openbaar vervoer over water op de vaarwegen tussen de Drechtsteden en Rotterdam wordt hoog gewaardeerd. Dit netwerk, beter bekend als de Waterbus biedt forenzen, scholieren, dagrecreanten en toeristen een serieus reisalternatief. De provincie gaat onderzoeken of en waar uitbreiding van dit
netwerk mogelijk is. De nieuwe lijnen hebben gezorgd voor de groei van het aantal vaste gebruikers in de spits, zoals woon-werk reizigers en scholieren, en het aantal recreanten/toeristen tijdens de daluren. Ook het mooie weer heeft voor veel recreatief en toeristisch verkeer gezorgd. De
Waterbus Dagkaart en de bijbehorende arrangementen, zoals die naar het Werelderfgoed Kinderdijk, zijn tevens bovendien sterk in gebruik toegenomen.

Over Waterbus

Waterbus is het grootste openbaar vervoer netwerk over water in Nederland. Waterbus is onderdeel van Aquabus B.V., een joint venture van Arriva Nederland en Koninklijke Doeksen.