Afsluiting Streekweg


29-10-2015 Van 2 tot en met 18 november is de Streekweg afgesloten. Daarna volgt de afsluiting van de Binnenwijzend.

Afsluiting Streekweg en Binnenwijzend

De Streekweg in Hoogkarspel is van 2 tot en met 18 november afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, als voorbereiding op de bouw van een onderdoorgang voor de toekomstige N23. Vervolgens wordt van 23 november tot en met 4 december de Binnenwijzend in Westwoud afgesloten voor doorgaand verkeer.
De wegen zijn wel bereikbaar voor aanwonenden en bestemmingsverkeer.

Tijdelijk fietspad Steekweg

Voor fietsers komt bij de Streekweg een tijdelijk fietspad. Tijdens de afsluiting van de Binnenwijzend wordt zowel gemotoriseerd verkeer als fietsverkeer via de Streekweg omgeleid. Op verkeersborden staan de omleidingsroutes.

Omleiding

De omleidingsroute voor de Streekweg en de Binnenwijzend kunt u als pdf-bestand downloaden.

Werkzaamheden

Tijdens de afsluitingen wordt onder andere gewerkt aan archeologisch onderzoek, bodemsanering, het aanbrengen van trillingsarme heipalen en het plaatsen van tijdelijke hulpbruggen.

Tijdelijke hulpbruggen

Zowel bij de Streekweg als de Binnenwijzend komen tijdelijke hulpbruggen. Hier rijdt vervolgens het verkeer overheen, zodat de onderliggende weg vrij komt voor de bouw van de onderdoorgangen voor de N23. Vervolgens start het uitgraven en de bouw van de daadwerkelijke onderdoorgangen.

Een nieuwe verbinding

De provincie Noord-Holland realiseert de komende jaren de N23 Westfrisiaweg, een 42 kilometer lange dwarsverbinding tussen Heerhugowaard en Enkhuizen. Het toekomstig trace van de N23 Westfrisiaweg buigt bij Zwaagdijk-Oost, ter hoogte van de kruising met de Markerwaardweg, af in zuidelijke
richting. De weg loopt dan via Hoogkarspel en Westwoud in de richting van Venhuizen, waar de weg bij de Raadhuislaan aansluit op de bestaande provinciale weg, de N506. Bij Hoogkarspel en Westwoud gaat de N23 Westfrisiaweg onder de Streekweg, het spoor en de Binnenwijzend door.

Meer informatie?

Op www.n23westfrisiaweg.nl vind u veel informatie en 3d-kaarten van het trace. Heeft u vragen over de N23 Westfrisiaweg? Neemt u dan contact op met het servicepunt Wegen en Vaarwegen van de provincie Noord-Holland op telefoonnummer: 0800-0200600, of via e-mail op: infobu@noord-holland.nl.

Nieuwsbrief

Willt u op de hoogte blijven van de uitvoering van de N23 Westfrisiaweg? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief en de voortgangsberichten over de werkzaameden via www.n23westfrisiaweg.nl.
29-10-2015
Thema Nieuws, Drechternieuws