Gemeenteraad stemt in met reclamebelasting


13-11-2015: De gemeenteraad van Oldebroek heeft in haar vergadering van 12 november 2015 unaniem inge-stemd met het plan om vanaf 2016 in de kernen Oldebroek en Wezep reclamebelasting te gaan heffen.

Het plan om reclamebelasting te gaan heffen is ontstaan vanuit gesprekken met de twee ondernemersverenigingen in de gemeente; de ondernemersvereniging Oldebroek (OvO) en de ondernemersvereniging Wezep-Hattemerbroek (OWH). De verenigingen hebben hierover ook hun achterban geconsulteerd.

Wethouder Lydia Groot licht toe hoe het plan werkt: "Onderdeel van het plan is dat de opbrengst van de reclamebelasting niet ten goede komt aan de algemene middelen van de gemeente Oldebroek, maar aan een fonds dat beheerd wordt door de ondernemersverenigingen". Zaken die vanuit het fonds
bekostigd gaan worden zijn bijvoorbeeld promotionele activiteiten, de aanschaf van materialen (zoals feestverlichting) en (jaarlijkse) evenementen, zoals de Sinterklaasintocht. Zo worden gezamenlijke activiteiten ook echt van de ondernemers samen. De kosten die de gemeente maakt voor de
heffing van de middelen worden ook uit het fonds betaald en worden dus door de ondernemers zelf gedragen.

De afspraken tussen de ondernemers en de gemeente Oldebroek worden vastgelegd in een convenant dat door de verschillende partijen ondertekend gaat worden. De ondertekening gebeurt als ook de verordening is vastgesteld, medio december.