Kinderen brengen burgemeester en wethouder ontbijtje op gemeentehuis


Kinderen brengen burgemeester en wethouder ontbijtje op gemeentehuis

13 november 2015
Vrijdagochtend brachten twaalf kinderen van de SBO Delta uit Winschoten een ontbijtje bij burgemeester Pieter Smit en wethouder Laura Broekhuizen op het gemeentehuis.

In de raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Waarbij ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo'n 2600 basisscholen.

De burgemeester en wethouder onderstrepen hiermee, net als zo'n 245 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en vonden leuke gesprekken plaats.

Donatie aan de LINDA foundation

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Pieter Smit symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan de LINDA foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting bezorgt jaarlijks meer dan 2000 Nederlandse gezinnen met kinderen onder de armoedegrens
een onvergetelijke decembermaand door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee ze boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen. De leerlingen van SBO Delta namen de cheque met een bedrag van EUR 250,- in ontvangst. Burgemeester Pieter Smit en wethouder Laura Broekhuizenkijken met
plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting.

ontbijt met burgemeester