Veel belangstelling Open Middag Vechtpark


13 november 2015
[IMG]

Jong en oud heeft woensdagmiddag 11 november de Open Middag 'Werk in uitvoering' van Plegt-Vos Infra & Mileu bezocht. Het was gezellig druk bij het startpunt in de bouwkeet aan De Brink 30 in Hardenberg.

Bezoekers kregen hier uitleg over het project en konden plankaarten, beelden en video's van het plan bekijken. De bouwtekeningen en plattegronden werden bestudeerd en er kwamen vele geinteresseerde vragen over de brug, het Heemsermarspark en de uiterwaarden.

Wandelen langs de uiterwaarden
Met de puzzeltocht in de hand wandelden de bezoekers vervolgens langs de uiterwaarden. Hier stonden drie tenten waarin nog meer te ontdekken was over het Vechtpark. Zo vertelde de brugexpert Bas Engbersen over de aanpassingen aan de Voorstraatbrug. Ecoloog Ko Melis legde uit welke maatregelen
zijn genomen om de natuur in het gebied te beschermen. En Theo Gerritsen van Stad Hardenberg Promotie liet de bezoekers zien welke evenementen vanaf volgend jaar op het nieuwe evenemententerrein plaats gaan vinden.

Aan het einde van de route werd de bouwhelm opgezet en klauterden groot en klein in de kraanmachine om als een echte kraanmachinist op de foto te gaan.

Enthousiaste reacties
Plegt-Vos is zeer tevreden over deze Open Middag. Uitvoerder Rene Bouwhuis: "De inwoners van Hardenberg zijn heel betrokken en enthousiast over het project. We kregen vaak te horen dat ze blij zijn met de wandelpaden langs de uiterwaarden, waardoor je nog meer kunt genieten van de natuurlijke
oevers. Daarnaast ontvingen we veel positieve reacties op de aanpassingen aan de brug en de mooie uitkijkpunten die er komen. En wat we als aannemer natuurlijk ook fijn vinden om te horen is dat ze het waarderen dat we heel netjes werken".

Het Vechtpark Centrum Uiterwaard wordt uitgevoerd voor opdrachtgevers: gemeente Hardenberg en waterschap Vechtstromen.